About Me

My photo
The way of life is to get everything you want with the help of the GOD and dun forget to pray to HIM

Saturday, January 29, 2011

Cuti

Salam untuk semua...
Mgu ni cuti lagi sempena tahun baru cina.. Huhu... 2 mgu lepas cuti sebab tahun baru dan krismas... Aduyai... Kalau ikotkan hati memang la best cuti ni... Tapi ia membuatkan aku rasa banyak kekosongan sangat... Hahaha... Kekosongan yang mcm mna tuh susah nak gambarkan... Huhu....
So tyme cuti2 ni aku kena la siapkan semua kerja aku yang mana tak siap, dari dulu tak siap2... Huhuhu...

Harap2 diberi kekuatan untuk menyiapkan semua tugasan


- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, January 7, 2011

Permasalahan ini....

Salam pada semua...
Seronak gak bila menaip menggunakan wireless keyboard daripada apple... hahaha... rasanya boleh menaip sejauh yang mungkin dan tidak terristricted pada keyboard komputer... hahaha....

hari demi hari mcam2 dah berlaku, dan setiap perkara yang berlaku sering kali memataangkan aku. Namun kadang2 tak juga mematangkan sebab perkara2 yang berlaku itu menjadikan diri aku menanggung beban yang sangat2 banyak... makin banyak beban, makin banyak masya-alah yang timbul... bila fikir balik tak mampu untuk aku memikulnya... namun, aku tetap dengan pendirian, tuhan tak menguji sekiranya hambaNYA itu tidak mampu...

harap2 begitulah.. harap2, aku dapat la menanggung segala 'KOS" yang telah diturunkan kepada aku...

dalam perancangan, nak buat lawatan... lawatan sambil bersuka ria... hahaha
harap2, menjadi la lawatan ni ye... sama2lah kita doakan.. amin


- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, December 21, 2010

End of EOP Surgery


Salam pada semua... Syukur abis gak posting aku kali ni... Huhuhu.... Walaupun ia berakhir dengan kurang sempurna tapi aku jadikan semua ini sebagai pengalaman aku untuk lebih berjaya... InsyaAllah...

Apa2 pun aku ada masa sebelum untuk memulakan new posting, so skrang ni aku perlukan selesaikan semua perkara yang tertangguh sebelum ni... Banyak wooo... Dah macam gunung dah... Tu la padahnya menangguhkan kerja.. Tapi harap2 dapat diselesaikan sikit2.. Kalau tak, nahas aku... Hahahha

By the way, Merry Christmas and Happy New Year to evryone... Pasang azam baru dan mulakan dengan bismillah...

- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, December 4, 2010

Hujung minggu, minggu penghujung

Salam pada semua... Huhuhu.... Macam aku lakukan untuk menanti detik hujung mgu ni, almaklumlah free sakan kan bulan ni... Hahaha...
Baru2 ni aku tgk wayang, byk kali la gak kot, tapi tak sebanyak zaman dulu2.. Ahaha mcam mana tuh????

Hahaha....

Mana tak nyeee.... Smua crita kali ni mmg aku nantikan... Harry potter, repunzel dan social network... Semua crita mmg aku tgu2 dari dulu... And coming soon narnia... Hahaha...

Apa yang aku boleh katakan, crita2 ni berbaloi untuk ditgk... Puas and really awesome dude... Lagi2 crita social network... Aku raasa lepas ni mesti ramai nak jadi 'hackers' komputer... Hahaha... Trus jadi kaya raya... Tapi setiap kejayaan mesti ada usahanya, kalau nak diikutkan, usaha si owner facebook ni tak la hebat sgt tapi dia pandai dan begitu genius dalam meneliti kehendak orang ramai... Hahaha....

Takpe2, aku rasa kalau rezeki dia dah ditentukan begitu maka jadi la begitu bersama2 kelebihan dan usahanya... Kita tak leh la nak jelez ngan kelebihan oeg, smua org dikurniakan kelebihan masing2 kan... Hehehe...

K la see ya again....

Salam....


- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, November 18, 2010

Skating dan bowling

Wah wah wah.... Memang rancak bulan ni aku "bersukan" hahaha.. Tapi biasa la sukan aku smuanya indoor. Sehari sebelum raya aku, mumu and the geng pergi la sunway untuk bersukan... Aku yg smpai dulu pergi la main bowling... Memandangkan student price murah so aku balun 8 game... Best jugak la, mostly kali ni permainan aku ada peningkatan... Smuanya 130 keatas.. Lepas ni kena usaha lebih lagi. Hehge

Lepas main bowling pergi plak skating... Argghhh... Lama x main so agak kekok la skit, tp lpas tuh dh okay dh...

Yang paling leh tahan kaki dan tangan ku memang penat tahap maksima la... Hahaha... Tp enjoy la skali skala melepaskan kepenatan... Ngeeee...







- Posted using BlogPress from my iPhone4

Friday, November 12, 2010

Kelip2

Salam pada semua....
Ni nak cerita la pengalaman kat kampung kuantan melihat keindahan alam yang dicipta oleh pencipta yang maha kuasa... Aku p tgk kelip2... Hahahaa
Mula2nya, Nad ajak la aku..

" Amar, ko nak ikot tak kitaorang p tgk kelip2 "

" huh? Kelip2? Best ke? Okla, jom2"

So secara konklusinya aku ikot la dorang p tgk kelip2 kat kampung kuantan... Ramai gak la yang p... Mumu, Chem, Kerol, Talhah, Biha, Eda, Ejat, Hafizudin... Mon x ikot sbb Kerol kata dia takot laut aka naik sampan..huhuuhu....

So ejat lead the way ke sana, kitaorang follow je... Ingatkan dkat, rupanya jauh.. Hampir 1 jam perjalanan... Haish... Tapi perjalanan tuh di isi dgn crita2 hangit dan semasa.. Hahha... Non stop laughing... Ngeeee...

Apa2 pun kelip2 yang aku lihat sungguh cantik walaupun begitu kecil.. Tapi kalau kita menghayatinya mmg sungguh menakjubkan... Itulah ciptaan iLahi...







- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Kampung kuantan

Thursday, October 28, 2010

New gadget new hope

Alhamdullilah.. Syukur kepada Allah kerana memberi dan memurahkan rezeki aku kali ini.. Amin... Dengan berkat kesabaran aku telah berjaya memiliki IPHONE 4.. amin... Sangat2 bersyukur.. Smoga aku menjadi org yang lebih bersyukur....




- Posted using BlogPress from my iPad